Usability test

Wat is usability testing?

Usability of gebruiksvriendelijkheid is de mate waarin een gebruiker een product op eigen wijze kan gebruiken zonder obstakels, twijfels of vragen te hoeven stellen. Bij een gebruiksvriendelijk product verloopt het gebruik soepel en is er geen sprake van frustratie bij de gebruiker.
 
Bij usability testing voeren gebruikers taken uit op een website, app of prototype terwijl zij worden gefilmd en continu hardop nadenken.  “Usability is de mate van effectiviteit, efficiëntie en tevredenheid van een afgebakende groep gebruikers om een specifiek doel te kunnen behalen in een specifieke context.”
 

Waarom?

Voor elke fase in het ontwikkelproces van een website of app is het testen met echte gebruikers van grote waarde. De vijf grootste voordelen zijn:
 
  • Ontdek waar gebruikers tegenaan lopen. 
  • Een beter eindproduct met prototypetesting. 
  • Creëer empathie voor de eindgebruiker. 
  • Waardevolle aanvulling op kwantitatieve data.
  • Een beter product voor iedereen. 
 
 

Wil jij onze website testen?

Momenteel zijn wij bezig met het optimaliseren van onze website. Hierbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken. We willen graag dat je een onze huidige website test. En in ruil daarvoor testen wij jouw website natuurlijk ook. Zo krijgen we allebei nieuwe inzichten om de website mee te verbeteren.

Wat vragen we?

De test zal een halfuur in beslag nemen. We plannen een meeting in via Google Meet, waarbij jij je scherm deelt. Wij beschrijven een paar scenario’s en jij probeert deze uit te voeren. Lukt het niet om iets uit te voeren of te doen? Dan zeg je dit hardop, zodat wij goed zien waar je op vastloopt. 
 
Uiteraard doen wij dit ook graag voor jou. Heb je net een nieuwe website, of ben je gewoon benieuwd naar de klantervaring op je website? Laat je website testen en ontdek waar de gebruikers tegenaan lopen.