Bavaria 0.0 IPA

Consument leert Bavaria 0.0. IPA kennen en wordt verleid tot herhaalaankoop

Bavaria 0.0 IPA is een verrassend toegankelijk 0.0% bier met een hoppig karakter. Om meer consumenten met dit heerlijke alcoholvrije biertje kennis te laten maken en hen aan te zetten tot herhaalaankoop, vroeg Royal Swinkels ons om een korte samplingactie op te zetten onder de doelgroep mannen tussen de 18 en 65.

Aanpak en resultaten

We hebben via twee verschillende kanalen samples uitgedeeld. Om trial te bevorderen zijn we gaan samplen bij autowasstraten. Deze locatie heeft als groot voordeel dat automobilisten ook direct kunnen genieten van hun alcoholvrije biertje als hun auto door de wasstraat wordt gereden.

Om daarnaast ook de herhaalaankopen te stimuleren hebben we ook bij supermarkten gesampled. Dit is immers ook de locatie waar consumenten Bavaria 0.0 IPA kunnen kopen. Zowel bij de supermarkt als bij de autowasstraat hebben we naast een sample ook een flyer uitgedeeld. Daarop stond een uitnodiging om deel te nemen aan een kort onderzoek.

Uit het onderzoek is gebleken dat wij een grote groep nieuwe consumenten hebben kunnen bereiken. De bereikte doelgroep was enthousiast over Bavaria 0.0. IPA en maar liefst een op de drie heeft aangegeven het biertje zeker (weer) te gaan kopen.

Bekijk vergelijkbare cases

Laten we samenwerken!

Laat ons weten wat we voor je kunnen doen, dan nemen we spoedig contact met je op.


    Chris Hagens Lime Factory