Axe Aqua Bergamot

Met padel-clubs nieuw kanaal voor succesvolle Axe samplingcampagne

Axe had een nieuwe geur uitgebracht (Aqua Bergamot) en vroeg ons om een samplingcampagne in Nederland en België op te zetten om voornamelijk mannen in de leeftijd van 15 tot 30 aan te zetten deze nieuwe geur te proberen en te beoordelen.

Aanpak 

Voor deze samplingcampagne, die we eerst in België organiseerden en later in Nederland, gaven we Axe een ruime keuze aan kanalen (locaties) die in onze organisatie geschikt waren om de doelgroep effectief te bereiken. Omdat Axe voornamelijk jonge mannen wil bereiken, stelden we ook een (voor ons) nieuw kanaal voor: padel-clubs. Dit bleek een schot in de roos want bij padel-clubs kunnen we veel jong volwassenen bereiken. Ook diverse fitnessclubs en mannen-modezaken deden mee aan de samplingactie. 

Resultaten

We deden uitgebreid onderzoek voor Axe waarbij we o.a. vroegen naar de productwaardering en herhalingsaankoopintentie. Omdat deze nieuwe geur van Axe (o.a.) als doel heeft om een eau de toilet overbodig te maken, vroegen we consumenten ook of zij van mening zijn dat deze deodorant naar luxe parfum ruikt? De R&D-afdeling van Axe kon zeer tevreden zijn met de reacties. 

Goed initiatief om op deze manier (nieuwe) klanten kennis te laten maken met nieuwe geuren. Een consument

Bekijk vergelijkbare cases

Laten we samenwerken!

Laat ons weten wat we voor je kunnen doen, dan nemen we spoedig contact met je op.


    Chris Hagens Lime Factory