Wilkinson

‘Smooth’ samplingcampagne onder specifieke doelgroep

Wilkinson had een nieuw scheersysteem voor dames ontwikkeld dat in twee richtingen kan scheren: de ‘Intuition f.a.b’. Om awareness en ‘trial’ voor dit innovatieve scheersysteem te stimuleren wilde Wilkinson een samplingcampagne starten. Daarbij richtte Wilkinson zich op een specifieke doelgroep, namelijk jonge vrouwen die net begonnen zijn met scheren. Ook was het voor Wilkinson belangrijk om feedback te verzamelen en herhalingsaankopen te stimuleren.

Onze aanpak

Deze opdracht vraagt om de inzet van channel sampling. Allereerst omdat het een zeer specifieke doelgroep betreft, maar ook omdat het een gesamplede product een grote waarde vertegenwoordigt. De belangrijkste uitdaging was dan ook om een geschikte en betrouwbare locatie te vinden waarvan we zeker wisten dat we daar jonge vrouwen konden bereiken.

Dankzij onze jarenlange ervaring en fijnmazig netwerk van kanalen wisten we dat we de doelgroep bij de winkels van Vero Moda konden vinden. We zorgden voor een gedetailleerde briefing van de winkelmedewerkers van Vero Moda en ontwikkelden een display voor op de kassabalie.

Kortingsactie & feedback
Om herhalingsaankopen te stimuleren maakten we een flyer met daarop een kortingscoupon voor 25% korting op de aankoop van scheermesjes. Dezelfde flyer gebruikten we om consumenten te vragen naar hun mening over het product. Veel consumenten deden dit en de feedback over de Wilkinson Intuition was lovend.

 

Resultaten

De resultaten van de samplingcampagne overtrof de verwachtingen. We wisten een geheel nieuwe doelgroep te bereiken. 72% van de bereikte vrouwen kende het product nog niet kende. De herhalingsaankoop-intentie bij de doelgroep was 80%, waar dit bij andere samplingcampagnes rond de 40% ligt.

Het was voor ons de eerste keer dat we op deze manier op zoek zijn gegaan naar onze doelgroep, maar we zijn er heel tevreden over. Vero Moda bleek een erg goede match! Lime Factory heeft ons ook veel werk uit handen genomen. Ze zorgden voor de communicatie, de logistieke afstemming en de productie van de materialen. Maurice Knöps, Brand Manager Wilkinson Nederland

Bekijk vergelijkbare cases

Laten we samenwerken!

Laat ons weten wat we voor je kunnen doen, dan nemen we spoedig contact met je op.


    Chris Hagens Lime Factory